مزایای اصلی افزودن آنزیمیت به جیره

مزایای اصلی افزودن آنزیمیت به جیره

مزایای اصلی افزودن آنزیمیت به جیره را در این مقاله شرح میدهیم .

با توجه به نیاز روزافزون جوامع بشری به محصولات پروتئینی با منشاء حیوانی و رشد تصاعدی جمعیت جهان که تقاضا برای این محصولات را افزایش داده است

بالا بردن راندمان و بهره دهی واحدهای تولیدی مد نظر قرار گرفته است .

برای دستیابی به حداکثر تولید در صنعت طیور و آبزیان و کاهش هزینه های نگهداری ترفند های گوناگونی مورد آزمایش قرار گرفته است مانند :

استفاده از آنزیمها ، ویتامینها ، محرکهای رشد و دیگر مواد کمکی که به جیره غذائی طیور اضافه میشوند .

از سالها پیش متخصصین پرورش طیور و آبزیان در ایران با نام زئولیتها آشنا هستند

مقالاتی نیز که در این زمینه در دیگر کشور ها منتشر شده در دسترس قرار گرفته است ..

  • میزان مصرف:

بیژنگ در سال ۱۳۷۸ نقش زئولیت را در پرورش استخرهای ماهیان گرمابی با تاکید بر تغییرات کمی فسفر در آب بررسی کرد

به این نتیجه دست یافت که که کاربرد۱۰۰ گرم زئولیت در متر مربع در روی بستر بیشترین آمونیاک را در آب راکد جذب و بیشترین تاثیر را در کاهش ته نشینی فسفات دارد .

فرهنگی و همکاران (؟) نقش زئولیت طبیعی در کاهش مسمومیت با آمونیاک در قزل آلای رنگین کمان را بررسی کردند

به این نتیجه رسیدند که استفاده از زئولیت طبیعی به میزان ۱۵ گرم در لیتر در غلظت کشنده آمونیاک (۲۵ میلیگرم در لیتر ) توانست تلفات ماهیها را به صفر برساند .

پیغان (۱۳۷۸) نشان داد کاربرد ۱۰ گرم در لیتر زئولیت کلینوپتیلولیت توانسته تلفات ماهی کپور را در غلظت کشنده آمونیاک (۱۵۰ میلیگرم در لیتر آمونیاک کل) بعد از گذشت ۲۴ ساعت به صفر برساند .

در مقایسه با ماهی قزل آلا مشاهده میشود که:

غلظت کشنده آمونیاک در ۲۴ ساعت بسیار کمتر از این میزان است با این وجود مقدار زئولیت بکار گرفته شده برای:

ماهی قزل آلا به مراتب بیشتر از مقدار زئولیت بکار گرفته شده برای ماهی کپور است . این امر حساسیت ماهی قزل آلا را نسبت به آمونیاک در مقایسه با سایر کپور ماهیان نشان میدهد .

● مراحل مصرف :

▪ پیش از آبگیری: ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار .

▪ ماه ۱: ۲۵۰ کیلوگرم درهکتار .

▪ ماه های ۲ و ۳ : ۳۷۵ کیلوگرم در هکتار . ماه های ۴ و ۵ : ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار .

▪ ماه ۷: ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار .

▪ ماه ۸: ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار.

به علت تغییر شرایط محیطی چنانچه کیفیت آب استخرها اندازه گیری شود مقدار و فواصل مصرف آنزیمیت را میتوان دقیق تر تعیین نمود.

مزایای اصلی افزودن آنزیمیت به جیره شامل ارزان بودن آن ، تاثیر قطعی بر حفظ سلامت دام و طیور و سادگی کاربرد آن است .

مقدار واقعی استفاده از آنزیمیتها در یک مزرعه پرورش ماهی بستگی به:

  • PH آب
  • دمای آب
  • حجم آب
  • گونه مورد پرورش
  • تراکم ماهیان پرورشی
  • کیفیت آب
  • سرعت آب جریان یافته بداخل زئولیت

میباشد .

احیاء زئولیت طبیعی با استفاده از یک محلول شور که تعویض یونی را امکان میسازد صورت میگیرد .

برای اطلاعات بیشتر در مورد

  1. زئولیت
  2. آنزیمیت
  3. بنتونیت

با زئولیت شاپ تماس بگیرید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *